Ett mindre konsumentlån kan innebära att du lånar ett belopp upp till 50 000 kronor (eller någonstans i den häraden). Dessa pengar betalar du sedan tillbaka till långivaren under en relativt kort tidsperiod. Långivaren förväntar sig att få en ränta som betalning för utlåningen och denna läggs ovanpå det lånebelopp som du betalar varje månad. Det är räntan som gör att Brixo och andra långivare kan tillhandahålla sina tjänster och låta dig låna pengar när du som mest behöver det.

Räntan är ofta fast snarare än rörlig. Detta är positivt då du därmed vet exakt hur mycket pengar du är skyldig att betala varje månad. Dessutom har du också stenkoll på hur lång tid det kommer ta för dig att betala tillbaka hela lånet. Så här långt kanske denna information inte är särskilt ny för dig. Men låt oss då kittla din tanke med följande tankeställare: kan det finnas situationer då det faktiskt är en bra idé att ta ett lån?

Då bör du ansöka om ett lån hos Brixo

För att besvara den fråga vi just ställt på ett kortfattat sätt är vårt svar: ja. När ett lån som du tar via Brixo eller någon annan långivare används på ett smart sätt kan lånet hjälpa dig att nå dina ekonomiska drömmar och mål. Det kan till exempel handla om att du vill bli skuldfri eller kunna renovera ditt kök därhemma. Lånet har ofta en lägre ränta än vad ett kreditkort har och därmed kan det löna sig att ansöka om ett lån istället för att belasta kreditkortet.

Detta förutsätter dock att ett eller flera av dessa påståenden stämmer:

  • Du får en förhållandevis låg ränta.
  • Du tar lånet för att baka ihop mindre krediter och lån som är dyrare.
  • Du är i ett skriande behov av pengar.

Betalningsanmärkningar behöver inte ligga dig i fatet

Det är såklart inte en ideal situation att försöka jaga reda på ett lån om du har betalningsanmärkningar eller en låg kreditvärdighet. Men detta behöver inte alltid ligga dig i fatet när du ansöker om ett mindre lån. I den bästa av världar tittar nämligen långivaren på andra faktorer än enbart huruvida du har betalningsanmärkningar och dylikt. Därför kan även du vars ekonomiska situation stämmer in på denna beskrivning ansöka om ett lån hos Brixo och hoppas på ett positivt besked!