För många låntagare är det en självklarhet att läsa olika recensioner av kreditbolag innan man tecknar ett lån. Det blir en slags kvalitetssäkring samtidigt som man via dessa recensioner lättare hittar den kreditgivare som har ett lån eller en kredit som passar utifrån gällande ekonomisk situation. Det finns vissa fundamentala delar i dessa recensioner som gör att läsarna kan skilja på kreditbolagen och därmed lättare hitta rätt. Exempel kan tas från lånapengarenklare.se som är en av de portaler som visar recensioner och jämför lån utifrån flera faktorer.

Olika krav på låntagaren

På lånapengarenklare.se har samtliga recensioner underrubriken ”Vem kan få ett lån hos xxx?”. Det är den viktigaste punkten i en lånerecension då ett lån kan vara ”hur bra som helst” men så länge man inte kan teckna det kommer det knappast vara till någon hjälp. Det är främst tre punkter som avgör vilka låntagare som kan teckna lånen.

Betalningsanmärkning
Har du betalningsanmärkning finns färre kreditbolag att välja på. Dessutom kan du förvänta dig högre ränta eftersom din kreditvärdighet försämras avsevärt med dessa anmärkningar.

Inkomst
Hur stor inkomst du har avgör vilka kreditgivare som är villig att låna ut pengar. Men det avgör även hur stort belopp du kommer att få låna.

Ålder
Är du över 20 år kan du låna hos de flesta kreditgivare. Men är du mellan 18 och 20 år behöver du kontrollera vilka kreditgivare som ger lån då flera väljer att ha en 20 års gräns.

Hur är lånet uppbyggt?

Utöver att presentera krav på låntagaren finns det på lånapengarenklare tydlig presentation över hur lånet är uppbyggt. Det kan sägas vara den andra hörnstenen i recensioner om lån. Första är ”OM du kan få lån” och den andra är ”VAD för slags lån?” det handlar om. En sak som skiljer lånen åt är om de är med säkerhet eller inte. Lite generellt är det bolån och vissa billån som har säkerhet medan resten är utan säkerhet. Om man tecknar ett lån utan säkerhet behöver man inte uppge vad pengarna ska användas till. Utöver det behöver man tydligt se inom vilket spann på summa som lånet kan tecknas. Är det ett snabblån på 1000 kr till 10 000 kr eller kanske privatlån på 10 0000 kr till 600 000 kr? Genom att hitta ett passande lån kan man även få de bättre räntorna.