Konsumenters konsumtionsvanor kan ofta variera över tid. En sak som dock brukar vara relativt konstant är användningen av betalkort med krediter. Faktum är att antalet nya ansökningar om kreditkort med bonus under år 2020 låg i linje med kvantiteten under tidigare år. Detta enligt en undersökning gjord av den amerikanska analysfirman J.D. Power.

Få ut mesta möjliga av ditt kreditkort med bonus

För att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt kreditkort med bonus är det viktigt att du väljer rätt kort. Du bör även använda kortet ifråga på rätt sätt.

Dessa är våra bästa tips kring att skaffa och använda ett bonuskort:

  • Skaffa rätt kort
    Det finns inte ett enda kort som är det bästa för alla konsumenter. Ett bonuskort som är perfekt för en person kan vara rena mardrömmen för en annan. Välj därför ett kreditkort med bonus som passar dina inköpsvanor.
  • Ta allt på kortet
    För att maximera nyttan med kortet bör du ta allt du köper på ditt kreditkort. Det finns dock en hake med att göra detta och den går vi in på härnäst.
  • Betala tillbaka krediten direkt
    Det är viktigt att du betalar tillbaka den utnyttjade krediten snarast möjligt. För annars ackumuleras räntekostnader som genast gör dina inköp betydligt dyrare.

Använd ditt bonuskort med förnuft

Det spelar inte så stor roll om du är på jakt efter ett kreditkort med bonus för dess övriga förmåner eller för att få pengar tillbaka på dina köp. Oavsett hur du använder ditt kort finns det många fördelar med att skaffa sig ett sådant. Det finns dessutom en smärre uppsjö av alternativ att välja mellan.

Värt att notera är dock att du bör undvika att spendera mer pengar än vad du har råd med för att få en viss bonus. För om du inte kan betala tillbaka hela beloppet på en gång riskerar räntan att äta upp de bonuspengar som du har fått via bonusen. Men så länge som du använder ditt kreditkort på ett vettigt sätt kan det alltså vara en god idé att ansöka om ett bonuskort!